Over de Gooise Koorschool

De Gooise Koorschool is een jongens-, meisjes-, en herenkoor uit Hilversum. Bij de Koorschool wordt veel aandacht besteed aan de vaardigheden die nodig zijn bij het zingen, zoals notenlezen en stemvorming. De Koorschool zingt een breed repertoire van muziek uit de afgelopen drie eeuwen. Zoals je kunt zien op de repertoire-pagina zingen we vooral Engelse, Duitse en Latijnse muziek en hiermee staan we binnen de traditie van de jongenskoren.  Op zichzelf is dit geen makkelijke muziek, maar kinderen leren snel en juist een uitdaging blijkt in de praktijk te stimuleren. De Koorschool is op deze manier een kweekvijver voor jong muziektalent, die jongens en meisjes zodanig opleidt dat ze op latere leeftijd door kunnen stromen naar andere koren of binnen de Koorschool actief kunnen blijven.

Naast naar een hoog muzikaal niveau streeft de Koorschool ook naar een gezellig koor, waar ieder zich thuis voelt. Daarom organiseert de Koorschool ook activeiten zoals het jaarlijkse uitstapje.

De Koorschool staat onder leiding van een ervaren muziekdocent. De Koorschool wordt tijdens uitvoeringen gewoonlijk begeleid met het orgel.

De repetities en uitvoeringen

De zangers en zangertjes van de Koorschool repeteren ééns per week op de dinsdagavond vanaf 19:30 tot ongeveer 20:30. Gedurende de repetities wordt uiteraard het repertoire voor de uitvoeringen ingestudeerd, maar daarnaast krijgen de zangers stemvorming en leren ze ook over de muzieknotatie.

De Koorschool streeft ernaar om één maal per maand een uitvoering te geven binnen of buiten de regio 't Gooi. Het koor zingt vooral  tijdens kerkdiensten, maar soms ook bij andere gelegenheden. Zo deed het koor in 2014 samen met een harmonie-orkest mee aan een kindertheatervoorstelling en zongen we een kleine rol in een bioscoopfilm.

De repetities vinden plaats in de dagkapel van de Onze Lieve Vrouwekerk, een goed met de auto en de fiets bereikbare plaats in Hilversum.

Lid worden

Wil je graag komen zingen bij de Gooise koorschool, kom dan een keer naar één van onze repetities! Neem wel even vooraf contact met ons op om zeker te weten of de repetitie die week doorgaat. Bij de Koorschool zijn naast kinderen ook herenzanger welkom. Voorgaande zangervaring is niet strict noodzakelijk, maar wél de bereidheid om naast de wekelijkse repetitie ook zelf aan de muziek te werken.


© Gooise Koorschool/Legov :: Bijgewerkt op 7-1-2021 :: Login